Kategoria: Kannanotot
-
Yhteistyö, koulutus ja hyvinvointi takaavat Porin elinvoiman tulevaisuudessa
Porin vihreän valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuoro Porin kaupungin tilinpäätökseen 2024 kaupunginvaltuustossa 19.5.2025. Puheenvuoron piti valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Hanna Sinisalmi. Porin talousvuotta 2024 leimasi vahvasti Pori Energian myynnin valmistelu ja tammikuussa 2025 kaupasta tehtiin päätös. Tällä on tulevaisuudessa vahva positiivinen vaikutus kaupungin talouteen. Vuoden 2024 tilinpäätös kertoo, että alijäämää on kahdeksan ja puoli miljoonaa euroa. Töitä on siis lujasti…
-
Valtuustoaloite: Porin kaupungin on säilytettävä toisen asteen koulutuksen maksuttomuus
Maksuttomuus vaikuttaa koulutuksen tasa-arvon toteutumiseen ja vähentää eriarvoisuutta. Vuoden 2022 Lukiolaisbarometrin mukaan 45 prosenttia ensimmäisen vuoden opiskelijoista koki maksuttomuuden vaikuttaneen lukioon hakeutumiseen. Maksuttomuus on vaikuttanut päätökseen erityisesti opiskelijoilla, joiden vanhemmista vähintään toinen on työtön, kumpikaan vanhemmista ei ole korkeakoulutettuja tai joiden äidinkieli on muu kuin suomi.
-
Suurten kaupunkien vihreät: Orpon hallituksen heikennykset asuntopolitiikkaan osuvat kaupunkien pienituloisiin
Kaavailtuja leikkauksia niin asumistukeen kuin kohtuuhintaiseen asumiseen on nykytilanteessa tarkasteltava uudelleen. Uudistuksia asuntopolitiikkaan tulee tehdä maltillisella aikataululla. Hallituksen harkitsemattomilla toimilla uhkana on rakennusalan työttömyyden kasvu, eriarvoistumisen lisääntyminen ja kasvavien kaupunkien elinvoiman vakava heikentyminen, mikä ei olisi kenenkään etu.
-
Talous tasapainoon kasvun ja elinvoiman kautta – valtuustoryhmän puhe Porin kaupungin talousarvioon 15.11.2021
Vihreä valtuustoryhmä on sitoutunut talouden tasapainottamiseen ensisijaisesti kasvun ja elinvoiman kautta leikkaamisen sijaan. Meidän tuleekin tehdä yli valtuustokauden kestävä kasvuohjelma.
-
Ulvilan vihreiden kuntavaaliehdokkaiden kannanotto kouluverkkoon
Puhuttaessa Ulvilan kyläkouluista, tarkoitettaneen Harjunpään, Kaasmarkun ja Koskin kouluja. Maantieteellisesti koulut ovat sopivan etäällä tosistaan ja jokaisen ympärille muodostuu luonteva koulunkäyntialue. Kaasmarkku on kooltaan pienin, mutta yhdessä liikuntapaikkojen ja lähiluonnon sekä elävän kyläkeskuksen kanssa koulu muodostaa miltei ainutlaatuisen ja ihanteellisen ympäristön oppimiseen. Huoli koulun säilymisestä on oikeaa vastuuntunnetta omasta elinympäristöstä ja etenkin lapsiperheiden palveluista.