Vihreiden uusi valtuustoryhmä järjestäytyi tiistai-iltana. Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi valittiin yksimielisesti toisen kauden kaupunginvaltuutettu Laura Pullinen. 

Pullinen on toiminut kuluneella valtuustokaudella kaupunginvaltuutettuna ja sivistyslautakunnan jäsenenä. Hän on aiemmin toiminut myös vihreiden paikallisjärjestö Porin seudun vihreiden sekä piirijärjestö Satakunnan vihreiden puheenjohtajana.

– Olen otettu minulle osoitetusta luottamuksesta. Olen puhunut vuoropuhelun lisäämisestä poliittisten ryhmien kesken ja suhteessa viranhaltijoihin ja olen iloinen, että pääsen edistämään näitä tavoitteita myös ryhmän johdossa, iloitsee Pullinen.

Muiden puolueiden kanssa lähdetään neuvottelemaan avoimin mielin.

– Vihreät haluaa kunnioittaa äänestäjien ilmaisemaa muutostahtoa ja on avoin kaikelle yhteistyölle paremman Porin puolesta, kertoo neuvotteluissa mukana oleva Timo Aro. 

Valtuustoryhmän varapuheenjohtajaksi valittiin Hanna Sinisalmi, joka valittiin sunnuntaina ensimmäiselle valtuustokaudelleen. Aiemmin Sinisalmi on toiminut esimerkiksi kirkkoneuvostossa ja kirkkovaltuustossa.