(Merikarvia-lehti, 11.9.2008)

tapio.jpgViime lukijan plassissa Jukka Anttila otsikoi vaalipuheensa ihmettelemällä mistä kunnalle tuloja. Mitään konkreettista vastausta kirjoituksesta en löytänyt, vaan toteamukset olivat passiivissa todettuja ’tarvitaan’, ’on osattava’ jne. Sen sijaan edellisessä lehdessä ollut Riku Huillan haastattelu antoi hyvän esimerkin todellisesta kunnan tulojen lisäämisestä.

Merikarviaa ei suotta ylistetä aurinkoiseksi ja kauniiksi lomaympäristöksi. Niinpä kunnan alueella on pitkälti yli 1000 ulkopaikkakuntalaisten omistamaa kesämökkiä. Mikään ei kait olisi esteenä määrätä mökkiläisille vaikkapa Huillan esittämä ylimääräistä 100 euron veroa, joka rahamäärä suunnattaisiin nimenomaan ja vain kyläkoulun A:n pelastamiseksi. Tähän rahamäärä jo riittäisikin. Ja niin kuin Riku totesi, voi toki veroa pelästyvä muuttaa kunnan asukkaaksi välttääkseen maksumiehenä olemisen.

Anttilan ja Huillan ajattelutapojen ero tai ainakin asioiden erilainen esilletuonti kertonee Merikarviankin kunnanvaltuustoon tarvittavan uusia ajatuksia uusien henkilöiden avulla. Rikun aatoksia muista kuntaa koskevista asioista kuulet lisää lauantaina Satakunnan Kansan vaalivankkureiden ollessa torilla. Tulepa siis kahvin kera keskustelemaan tilaisuuteen, jossa vielä ennätät ilmoittautua mukaan myös vihreiden kuntavaaliehdokkaaksi.

 

Tapio Meri
kunnallisvaaliehdokas (vihr.), Pori