TIEDOTE (18.7.2007)

Työministeri Cronberg tapasi Satakunnan Vihreitä SuomiAreenan yhteydessä 18.7. Vihreät esittivät Cronbergille erityistoimia työllisyyden hoitamiseksi Porissa ja maakunnassa. Porin  alueen työllisyys on kehittynyt viime aikoina myönteiseen suuntaan, mutta työttömyys on edelleen korkeammalla tasolla kuin koko  Suomessa keskimäärin. Porissa on edelleen rakennetyöttömyyttä, jonka  hoitaminen vaatii toimia, sekä toisaalta teollisuudessa ja elinkeinoelämässä työvoimapulaa. Porin Vihreät esittivätkin työministeri Tarja Cronbergille, että työministeriö ottaisi Porin seudun työllisyyden kokeilu- tai pilottialueeksi, jonka myötä olisi mahdollista monipuolisesti keskittyä työllisyyden parantamiseen Porissa ja koko maakunnassa. Konkreettisena toimena keskusteltiin mm. yhteishankintakoulutuksen laajentamisesta.

Maria Väkiparta
toiminnanjohtaja, Vihreän liiton Satakunnan piiri ry
GSM +358 45 1369377, +358 50 4671565