Porin Vihreä valtuustoryhmä, ensimmäisenä allekirjoittajana valtuutettu Mika Tuhkanen, jätti kaupunginvaltuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

Porin kaupungin tulee veloittaa vuokraa sähköpotkulautojen liiketoiminnasta

Porissa toimii tällä hetkellä useita yrityksiä, jotka vuokraavat kaupungin alueella sähköpotkulautoja. Sähköpotkulautaoperaattorit eivät ole kaupungin kanssa sopimussuhteessa, mutta aiheuttavat kaupungille kustannuksia mm. sähköpotkulautojen käyttöä koskevan ohjeistuksen mukana tuomat katujen maalaukset, vääriin paikkoihin jätettyjen potkulautojen aiheuttamat ongelmat, eikä vähäisimpänä vahingot käyttäjälle ja ympäristölle vastuuttomasta laitteiden käytöstä.

Näistä syistä ehdotan, että sähköpotkulautaoperaattoreiden kanssa solmitaan sopimussuhde ja aloitetaan vuokran perintä suhteutettuna laitteiden määrään, kuten muillakin kaupungin alueita käyttävillä yrityksillä, esim. kivijalkamyymälöiden A-standit ja ravintoloiden terassit.