Syyskokouksessa valittiin uusi hallitus vuodelle 2021 ja lisää porilaisia ehdokkaita kuntavaaleihin. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Jarkko Santala.

Ensi vuoden hallitukseen kuuluvat Piritta Hagman, Julia Liljegren, Henry Merimaa, Minna-Liisa Salonsaari, Hanna Sinisalmi, Helmi Virta ja Jenni Weber.

Lisäksi syyskokouksessa nimettiin Poriin kymmenen kuntavaaliehdokasta lisää. Nimetyistä löytyy uusia nimiä mm. kulttuurin ja koulutuksen saralta sekä entuudestaan tuttuja vihreitä vaikuttajia.

– Porin päätöksenteko kaipaa enemmän avoimuutta ja sen edistämisessä Vihreillä on merkittävä rooli. Haluan omalta osaltani olla vaikuttamassa asiaan, kertoo jatkoa hakeva kaupunginvaltuutettu Minna Haavisto.

Nykyisistä valtuutetuista ehdolle kokouksessa lähtivät Haaviston lisäksi Sanna Grönmark sekä varavaltuutettu Sini Solala. Lisäksi ehdolle nimettiin Harry Guillot, Tommi Ojala, Anne Rajala, Pirjo Seikkula, Henri Välikangas (sit.), Krista Virtanen-Olejniczak ja Tuomas Zacheus. Porissa vihreillä on nyt yhteensä 34 kuntavaaliehdokasta. 

– Tänään tehtiin paljon hienoja valintoja ensi vuoden hallitukseen ja kuntavaaliehdokkaiksi. Näyttää todennäköiseltä, että saamme listoillemme niin Porissa kuin Ulvilassa ja Harjavallassakin enemmän ehdokkaita kuin koskaan aikaisemmin. Ihmiset kaipaavat selkeästi avoimempaa ja läpinäkyvämpää päätöksentekoa, jota vihreät ovat ajaneet koko valtuustokauden ajan, toteaa puheenjohtaja Santala.

Kokouksessa hyväksytyssä Porin vihreiden  kuntavaaliohjelmassa kärkiteemoiksi nousivat avoimuus, koulutus ja sivistys, hyvinvointi, eriarvoisuuden torjuminen sekä viihtyisän kaupungin luominen ilmasto- ja ympäristöteoilla.

– Globaalit ongelmat, kuten ilmastonmuutoksen torjunta ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen edellyttävät tekoja ja tarvitsevat puolustajia myös kuntatasolla – ilman toimintaa vaikutukset ovat ekologisesti, inhimillisesti ja taloudellisestikin kestämättömiä. Pienillä teoilla voi saada aikaan hyviä muutoksia. Esimerkiksi Porissa kehitetään parhaillaan joukkoliikennettä ja ajokortittomana, julkisen liikenteen varassa olevana poliitikkona haluan olla mukana tekemässä tulevaisuuden linjauksia siihen, miten Porin seudulla liikutaan kestävästi ja vastuullisesti, sanoo ehdokkaaksi kokouksessa nimetty valtuutettu Sanna Grönmark.