Kesän aikana blogissa esitellään Porin vihreät valtuutetut. Nyt esittelyvuorossa on ensimmäisen kauden vihreä valtuutettu Laura Pullinen.

Mikä on suosikkipaikkasi Porissa?
”Pyöräilen lähes päivittäin Porin sillan yli. Joka kerta kerta maisema saa hymyn huulille. Mihin suuntaan katsookin, näkee tärkeän palan Poria. Tehtaan piiput muistuttavat vanhan teollisuuskaupungin historiasta. Keski-Porin kirkko ja Kivi-Pori Raatihuoneineen vievät vielä kauemmas menneisyyteen. Upea jokinäkymä Kirjurinluodolle ilahduttaa ja kehittyvä Puuvillatehtaan alue, jota Porin Piilaaksoksikin on tituleerattu, on yhdistelmä mennyttä ja tulevaa.”

Mikä mielestäsi kuvaa porilaisuutta parhaiten? 
”Porilainen omintakeinen kotiseuturakkaus. Omaa kotikaupunkiaan saa kovaankin ääneen kritisoida, niin jopa kuuluu tehdä, mutta auta armias, jos joltain muulta paikkakunnalta kotoisin oleva sen tekee!”

Olet ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu. Mitä tehtävä merkitsee sinulle? 
”Sain vahvan luottamuksen vaaleissa äänestäjiltäni. Olen siitä kiitollinen ja järjettömän iloinen, mutta se myös asettaa ison vastuun harteilleni. Edessä on paljon uusia haasteita ja uutta opittavaa. Pidän kirkkaana mielessäni omat lähtökohtani ja ne tavoitteet, jotka vihreät ovat asettaneet ennen kuntavaaleja. Siten tiedän tekeväni oikeita ratkaisuja.”

Miten rentoudut? 
”Rakastan matkustelua ja ahdistun, jos minulla ei ole seuraavaa reissua tiedossa. Arjessa rentoudun aikakauslehtiä lukemalla (Image on suosikkini!) ja käymällä kahviloissa ja ravintoloissa.”

Millainen on sinun tulevaisuuden Porisi?
”Haluan tulevaisuuden Porin olevan hyvä paikka syntyä ja houkutteleva kaupunki muuttaa. Tulevaisuuden Pori antaa tasa-arvoiset mahdollisuudet lapsille ja nuorille kasvaa ja kehittyä. Opiskella, liikkua ja harrastaa. Saada uusia kokemuksia, löytää oma juttunsa, turvallisessa ympäristössä. Tulevaisuuden Porissa sivistys ja kulttuuri kuuluvat kaikille. Tulevaisuuden Pori on vireä tapahtumakaupunki vuoden ympäri. Keskustan alue – kävelykatu, tori ja puistot – ovat kaupunkilaisten kohtaamispaikkoja, joiden palveluita ja houkuttelevuutta kehitetään yhdessä kaupunkilaisten kanssa.”

YSTÄVÄKIRJA

Nimi: Laura Pullinen
Ikä: 25
Ammatti: viestintäalan yrittäjä

Kaupunginosa: Karhunpää (Keskusta)

Lapsuuden haaveammatti: opettaja (sekä laulaja, näyttelijä ja prinsessa)
Lempikirja: Harry Potterit
Unelmien matkakohde: Australia
Ketä ihailet? Ihailen vahvoja naisia, jotka ovat kulkeneet määrätietoisesti omaa polkuaan ja rikkoneet lasikattoja, jotta tasa-arvo toteutuisi kaikkialla yhteiskunnassa. Emma Watson, Sheryl Sandberg, Tarja Halonen…
Olet menossa naamiaisiin. Mikä on hahmosi? Esmeralda Notre Damen kellonsoittaja -piirretystä