Julkaistu Satakunnan Kansan mielipideosastolla 2.12.
Olen seurannut keskustelua turvapaikanhakijoista kuluneen vuoden aikana ja on pidettävä mielessä, että tämä Suomeenkin johtanut joukkopako on ollut järkyttävää ja surullista – mutta herättänyt myötätunnon sijaan myös vastarintaa, jopa vihaa muukalaisuutta kohtaan. Koko maailman sekavuutta kuvaa Syyrian Aleppon teurastus (Ylen toimittajan käyttämä ilmaus) , jolle ei näy ratkaisua eikä loppua.

Nyt täytyy entistä enemmän arvostaa Teljän seurakuntaa, joka ottaa käyttöön kirkkoturvan ja tarjoaa hätämajoituksen lisäksi konkreettista lähimmäisyyttä.(Myös syksyn Kirkkosanomissa oli tietoa toiminnasta.) Se tarkoittanee diakoniatyötä.

Väinölään mahtuu moninaisuutta – tänne sijoitettiin pakolaisia ensin Somaliasta, sen jälkeen muista maista tulijoita; melko pian he kuitenkin muuttivat isompiin kaupunkeihin.

Kiitokset, kirkkoherra Kaisa Huhtala.

Tarja Linnanketo on vihreiden kuntavaaliehdokas Porissa.